Sôr Ossbonn's

Bandet det verkligen svänger om

Bandets medlemmar

Här är ett gäng med glada medlemmar, som spelar utåtriktat och medryckande och dessutom har roligt tillsammans.

 

 

Jan Jurland:

Kornett och flygelhorn.

Jan har sina rötter i Malmö där han spelade i olika band, bland annat i tonåren med Helge Albin. Efter att ha kommit till Göteborg på 70-talet och efter en mer än 20-årig paus i spelandet, så plockades trumpeten fram igen. Favorittrumpetarna är flera, Miles Davis, Clifford Brown, Lee Morgan och Fats Navarro för att nämna några.

 

 

Waldemar Ziemkowski:

Piano.

Bördig i Polen och där mycket välutbildad på sitt instrument. Waldemar är en mycket rutinerad och kunnig pianist, som utan att tveka tar sig an alla stilar med samma okuvliga lust och kreativa spelglädje. Waldemar kom till Sverige 1969 och spelade överallt i många olika sammanhang i hela Sverige och Norge. 1975 flyttade Waldemar till Göteborg och fick många spelningar på Liseberg, Hotell Opalen, Danmarks- och Tysklandsbåtarna såväl som Tor Lines båtar. Han har spelat i nära nog hela Europa, men mestadels i Tyskland och Schweiz. Dessutom har passagerarna på många av världens lyxkryssare fått glädjen att lyssna till Waldemars svängiga och fantasifulla pianospel.

 

 

Thomas Johansson:

Kontrabas

Född och uppvuxen på Hisingen. Började en gång för länge sedan med bluesmusik på gitarr. Han håller ordning på bandets ljud och teknik. Har kommit att bli en av stöttepelarna i det fina kompet. Thomas kan ibland få höra synpunkter från delar av bandet för sin elkontrabas. Spelar också, sedan många år, gitarr i Frölunda storband och bas i The Tra Pack och The Entertainmen.

 

 

Ole Jörgensen

Saxofon och flöjt

Ole är född och uppväxt i Köpenhamn, men har större delen av livet varit verksam som musiklärare i Göteborg. Ole är verkligen en virtuos på saxofon, klarinett och flöjt. Han har genom åren spelat med de flesta av Göteborgs och Stockholms jazzmusiker, i storband såväl som mindre grupper. Han är även bandledare för gruppen Instant Swing.

 

Lasse Stoltz:

Trummor

 

Kommer ursprungligen från Trollhättan, men är sedan 1974 bosatt på Hälsö i Göteborgs norra skärgård. Lasse spelade popmusik redan på 60-talet. Han har genom åren spelat i många, både stora och små ensemblar. Numera spelar han, utöver Sôr Ossbonn's, även i Frölunda Storband, Gothenburg City Six och The Entertainmen.

 


Design By Pixelunion